Politică

Fostul Ministru al Muncii a spus astăzi la Radio Romania Actualitati: generaţia celor de 35-45 de ani are nevoie de o nouă mişcare politică

Autor: Sorin Pâslaru

16.09.2011, 19:33 441

Sebastian Lăzăroiu, fostul ministru al Muncii, a spus astăzi într-un interviu pentru Radio România Actualităţi, înainte de decizia premierului Boc, că generaţia de 35-45 de ani nu se mai simte reprezentată de nici un partid politic din România şi că este nevoie de o nouă forţă politică care să o reprezinte.

"Sunt aceşti oameni de 35-45 de ani care lucrează în sectorul privat sau chiar la stat, care sunt împliniţi profesional, au slujbe bune, trăiesc decent, dar nu se mai simt reprezentaţi de forţele politice actuale. Sunt oameni care poate sunt mulţumiţi de situaţia lor personală dar ies pe stradă şi nu sunt mulţumiţi de ceea ce văd. A mai fost o încercare de coagulare a unei astfel de mişcări în 2000, nu a reuşit, dar nu este târziu să mai încercăm să o construim", a spus Lăzăroiu.
El a mai afirmat că această mişcare ar trebui să suţină descentralizarea şi că România în actuala formulă administrativă nu este pregătită pentru următorii 10-20 de ani.
Lăzăroiu este născut în 1970. Valul celor născuţi după 1967, când a fost dată sub regimul comunist o lege de restricţionare a avorturilor, reprezintă cea mai mare pondere printre adulţii României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO