Politică

Fostul administrator judiciar al FC Rapid, trimis în judecată pentru fals, uz de fals şi înşelăciune

Fostul administrator judiciar al FC Rapid, trimis în...

Autor: Gabriela Ghitcuta

04.07.2016, 13:04 491

Cristina Andronache, actual avocat în Baroul Bucureşti şi fost administrator judiciar al FC. Rapid în perioada 2012-2014, va fi judecată de Curtea de Apel Bucureşti, alături de Thoma Emilios, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC ONT Carpaţi SA şi Georgiana Nicoleta Biţă, avocată în Baroul Prahova, pentru presupuse infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Cristina Andronache i-ar fi ajutat pe ceilalţi doi inculpaţi să falsifice prin "plăsmuire integrală şi antedatare", un contract de consultanţă şi asistenţă juridică, spun procurorii.

"Inculpaţii THOMA EMILIOS şi BIŢĂ NICOLETA – GEORGIANA, la o dată ulterioară pronunţării, rămânerii definitive şi legalizării sentinţei civile nr. 9295/12.06.2009 a Tribunalului Bucureşti – Secţia a VI-a Comercială, în dosarul nr. 14293/3/2008, în cursul desfăşurării procedurii de punere în executare a acestei hotărâri, respectiv în perioada 12.03.2010 – 29.03.2010, au folosit, prin intermediul inculpatei ANDRONACHE CRISTINA, un contract de consultanţă şi asistenţă juridică falsificat prin plăsmuire integrală şi antedatat - 09.11.2006, astfel încât să pară încheiat în perioada în care inculpatul THOMA EMILIOS deţinea calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C. „ONT CARPAŢI” S.A., calitate în care avea posibilitatea de a încheia şi semna personal un astfel de contract " , se notează în comunicatul remis MEDIAFAX.

Anchetatorii susţin că femeia a depus contractul de consultanţă, deşi era falsificat, pentru a justifica suma de peste 340.000 de euro, sumă ce intrase în contul avocatei din Prahova.

"Cunoscând caracterul fals al contractului de consultanţă şi asistenţă juridică antedatat 09.11.2006, pretins încheiat între S.C. „ONT CARPAŢI” S.A., reprezentată legal de preşedinte - inculpatul THOMA EMILIOS şi Cabinetul de Avocat „GEORGIANA NICOLETA BIŢĂ”, inculpata ANDRONACHE CRISTINA l-a depus în dosarul de executare nr. 449/2009 al B.E.J. „B.C.” pentru a justifica plata sumei de 1.428.505,20 lei, echivalentul a 348.000 euro, în contul Cabinetului de Avocat „GEORGIANA NICOLETA BIŢĂ", se mai arată în comunicatul Parchetului.

Procurorii notează că prin aceste fapte, compania "ONT CARPAŢI" a fost prejudiciată, ea având calitatea de creditor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO