Politică

FMI: Faceţi rost de bani. Aveţi la dispoziţie 10-15 ore pentru noi măsuri

25.06.2010, 18:49 13

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, nu a dorit săcomenteze decizia Curţii Constituţionale, prin care au fostdeclarate neconstituţionale reducerile de pensii şi recalculareapensiilor magistraţilor în funcţie de contribuţiile pe care le-auvirat la buget şi nu în funcţie de ultimele salarii încasate,informează Gândul. "Am învăţat să nu mai fiu suprins denimic", a declarat oficialul FMI într-o emisiune TV.

El a precizat că au mai fost probleme similare şi în alte stateşi s-a reuşit depăşirea acestor momente mai puţin bune dar şi căexistă mai multe soluţii în momentul de faţă pentru ca România săse încadreze în ţintele impuse de Fond, mărirea TVA fiind unadintre ele. "Sunt mai multe opţiuni în momentul de faţă. MărireaTVA este una dintre ele. Se poate alege însă şi combinaţie întremărirea taxei pe valoare adăugată şi cea aplicată veniturilorfiecărui angajat (cota unică, n.r.)", a explicat Tănăsescu, cumenţiunea că "este limpede că trebuie mers pe soluţia cea maisimplă" şi că aceasta va fi luată în urma discuţiilor dintre Guvernşi FMI. Există însă şi un termen limită, de 10-15 ore, în carereprezentantul României la Fond susţine că guvernul trebuie sădecidă cum va compensa imposibilitatea de a aplica scăderea cu 15%a pensiilor. Citiţi mai multe despre declaraţiile oficialului FMIpe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO