Politică

Florin Georgescu este la un pas să accepte Finanţele, dar cu derogarea că se va reîntoarce peste şase luni la BNR. Dar discuţiile încă nu sunt bătute în cuie

no title

Autor: Cristian Hostiuc

30.04.2012, 20:33 1215

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR este la un pas să preia poziţia de ministru de Finanţe în Guvernul Ponta pentru o perioadă de şase luni, cu derogarea că îşi va reocupa poziţia de la BNR după terminarea mandatului.

PSD şi Victor Ponta au ţinut foarte mult ca Florin Georgescu să preia această poziţie pe care a mai deţinut-o în 1992-1996 în Guvernul Văcăroiu, şi se pare că l-au convins până la urmă, conform unor surse de pe piaţa financiară.

Florin Georgescu, o personalitate extrem de puternică căruia nu multă lume poate să-i spună ce are de făcut, are ca misiune să ţină finanţele publice ăn frâu, pentru a se evita derapare.

Georgescu, 58 de ani, a fost de-a lungul anilor un om fidel PSD-ului, colaborând cu acest partid pe ideile de guvernare.

Dacă în final se va regăsi pe lista lui Ponta, va fi cel mai experimentat ministru şi probabil că va "conduce Guvernul" cât timp liderul PSD va fi ocupat cu alegerile locale şi paramentare.

Dar discuţiile încă nu sunt bătute în cuie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO