Politică

Florin Cîţu spune că a vorbit cu Ludovic Orban înainte de a lua decizia de a candida

Florin Cîţu spune că a vorbit cu Ludovic Orban...

Autor: Laura Buciu

30.05.2021, 10:39 41

Premierul Florin Cîţu a declarat, duminică, după anunţul candidaturii la şefia PNL că înainte de a lua decizia a discutat cu preşedintele în funcţie, Ludovic Orban: „Am făcut şi fac parte din echipa domnului preşedinte”, a spus Cîţu.

Întrebat, după anunţul privind candidatura la şefia PNL, dacă a discutat cu Ludovic Orban, Florin Cîţu a spus că a discutat înainte de a lua decizia.

„Am avut o discuţie înainte de decizie cu Ludovic Orban. O să fie o competiţie în PN în care PNL o să iasă mai puternic la final”, a spus premierul.

Întrebat ce va face cel care va pierde competiţia, dacă pierzătorul va trebui să facă un pas în spate şi din funcţia publică, Florin Cîţu s-a arătat convins că va câştiga, iar competiţia internă şi funcţia publică nu au de-a face.

„Eu am spus că voi câştiga. Competiţia abia începe, dar sigur Ludovic Orban (în cazul în care pierde competiţia - n.r.) are o experienţă importantă în PNL, ca politician, premier, o experienţă pe care o putem folosi împreună pentru PNL. Este o competiţie internă în PNL. Îi asigur pe membri PNL că vor fi mândri că sunt membri PNL. (..) Polii de putere vor exista întotdeauna. Preşedintele Camerei Deputaţilor este o funcţie în Parlamentul României, este un for legislativ, premierul este premier. Nu are nicio legătură, aici este o competiţie pentru PNL”, a spus premierul

Florin Cîţu este premier în funcţie, iar Ludovic Orban este preşedintele Camerei Deputaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO