Politică

Explozia de la Arad. Preşedintele PNL Ludovic Orban: România este o ţară sigură

Explozia de la Arad. Preşedintele PNL Ludovic Orban:...

Autor: Laura Buciu

29.05.2021, 16:26 117

România este o ţară sigură şi a fost ferită o lungă perioadă de timp de atentate, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban, după ce omul de afaceri arădean Ioan Crişan, în vârstă de 66 de ani, a murit în urma exploziei maşinii.

Întrebat dacă se simte sigur în România, după ce un om de afaceri a murit în urma exploziei maşinii, în Arad, preşedintele PNL, Ludovic Orban a spus, la Târgu Mureş, în conferinţă de presă, că „România este o ţară sigură”.

„România a fost ferită o lungă perioadă de timp de astfel de atentate. Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură. (...) România are instituţii profesioniste care veghează la apărarea siguranţei. Nu se află despre câte late posibile de evenimente, atentate au fost prevenite”, a spus Orban.

La rândul său, eurodeputatul Siegfried Mureşan a declarat că la Arad a fost un incident „singular şi izolat” care nu afectează siguranţa cetăţenilor.

„Va trebui văzut. Dar un accident nu afectează siguranţa de ansamblu a cetăţenilor. Aproape 20 de milioane de oameni trăiesc în siguranţă în graniţele ţării şi în toate statisticile privind siguranţa cetăţeanului, în momentul de faţă, România ocupă locuri fruntaşe în comparaţie cu celelalte ţări ale UE. Acest incident singular şi izolat nu afectează siguranţa de ansamblu a cetăţenilor în toate colţurile ţării”, a spus Mureşan.

O explozie, urmată de un incendiu şi soldată cu un deces a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, anunţă autorităţile locale. La volan se afla Ioan Crişan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

Procurorii exclud o explozie întâmplătoare a maşinii omului de afaceri arădean Ioan Crişan, iar cercetările se fac in rem pentru omor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO