Politică

Exclusiv Gândul : Mi se rupe de ce proprietăţi au miniştrii PD-L. Să le taxeze – lider al coaliţiei

28.06.2010, 19:11 26

Cabinetul Boc a decis, luni, să elimine din proiectul demodificare a Codului Fiscal articolul care impunea proprietarilorde mai multe locuinţe să achite în acest an o taxă desolidaritate.

Pe surse s-a aflat şi motivul acestei omisiuni voite: Guvernulconsideră că articolul referitor la taxă era "atacabil" şi, deaceea, Cabinetul va face un act normativ distinct pentru a opromova. În aşteptarea elaborării unui proiect de lege sauOrdonanţe de Urgenţă pentru a taxa mai mult casele, un membru alCoaliţiei de guvernământ a comentat pentru Gândul ce greşeală arputea comite Executivul dacă va face scăpate neimpozitatesuplimentar proprietăţile.

"Ştiţi ce se întâmplă, într-o ţară în care toţi s-au repezit,după ce au câştigat un ban- Dumnezeu ştie cum, să-i bage înimobiliar, mi se pare normal să impozitezi pe zona asta pentru căeste o zonă care produce indirect şi nu este bine să te transformiîntr-un popor de rentieri pentru că ajungi cum sunt grecii acum",ne-a explicat liderul grupului minorităţilor naţionale dinParlament, Varujan Pambuccian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO