Politică

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, despre propunerea de a fi premier: Oricine e mai bun ca Dăncilă

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, despre propunerea...

Autor: Petre Mazilu, Mediafax

18.05.2018, 14:58 294

Întrebat, vineri, la Galaţi, dacă este interesat de funcţia de premier, Siegfried Mureşan a spus că singurul candidat al PNL pentru această funcţie este preşedintele partidului, Ludivic Orban, iar în ceea ce-l priveşte este interesat doar de agenda europeană.

„Ludovic Orban este preşedintele PNL şi singurul candidat al PNL pentru funcţia de premier al PNL. Nu sunt interesat de o poziţie guvernamentală. Agenda mea este europeană. Eu nu negociez locul politic, nu-mi negociez locul pe listă. Nu s-a discutat aşa ceva când am intrat în PNL, la europarlamentare, va fi o competiţie internă în partid, una transparentă şi cred că voi fi un competitor serios. În schimb, vreau să anunţ că nu voi candida la alegerile locale şi parlamentare din 2020”, a declarat europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul român a fost propunerea lui Traian Băsescu pentru poziţia de premier în perioada în care Mureşan era membru PMP, actualul liberal afirmând, vineri, la Galaţi, că toate numele propuse în timpul negocierilor, inclusiv al său, erau mai bune decât desemnarea Vioricăi Dăncilă.

„Tot ceea ce ştiu pe această temă este că PMP m-a propus în timpul negocierilor de la Palatul Cotroceni. PSD a avut două propuneri proaste, pe Mihai Tudose şi pe Viorica Dăncilă, o propunere şi mai proastă, iar preşedintele PMP, Traian Băsescu, a spus că are o propunere mult mai bună. Am fost consultat de preşedintele Băsescu, nu este niciun secret, propunerea a fost făcută în baza analizei activităţii politice. Propunerea mea era mai bună decât cea a PSD, o spun şi acum, oricine este mai bun decât premierul Viorica Dăncilă”, a mai spus Siegfried Mureşan.

Siegfried Mureşan este deputat european din partea Grupului PPE şi membru al Partidului Naţional Liberal. Începând din luna ianuarie 2015, deţine şi funcţia de purtător de cuvânt al Partidului Popular European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO