Politică

Euronews: Vizita premierului Japoniei în România intervine în cel mai prost moment

Euronews: Vizita premierului Japoniei în România...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

16.01.2018, 18:18 196

Vizita în România a premierului Japoniei, Shinzo Abe, a fost afectată de criza politică de la Bucureşti, comentează postul Euronews, notând că liderul japonez nu s-a putut întâlni cu premierul român, dat fiind că acesta din urmă a demisionat.

"Premierul Japoniei a călătorit 8.700 de kilometri pentru a efectua o vizită istorică în România, dar a descoperit că omologul său român nu mai era în funcţie pentru a-l întâmpina. Shinzo Abe este primul şef de guvern din Japonia care efectuează o vizită la Bucureşti. Dar momentul este nefericit: vizita intervine după ce premierul României, Mihai Tudose, şi-a dat demisia luni seară deoarece a pierdut susţinerea propriului partid", observă Euronews într-un material intitulat: "Este cineva? Vizita lui Shinzo Abe în România intervine în cel mai prost moment".

"Demisia a afectat programul lui Shinzo Abe, care vizitează România în cadrul unui turneu în ţări est-europene. Shinzo Abe a anulat vizita la Guvern, dar au avut loc întrevederi la nivel inferior între oficiali români şi delegaţia din Japonia", notează Euronews, menţionând că Shinzo Abe a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis.

În afară de România, Shinzo Abe a efectuat vizite în Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria şi Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO