Politică

Elena Udrea : Ce mai e necesar să aflăm ca să fie clar că am fost arestată la comanda lui Kovesi şi Coldea?

Elena Udrea : Ce mai e necesar să aflăm ca să fie clar...

Autor: Firuta Flutur

04.07.2017, 19:18 137

"Astăzi, procurorul DNA Mihaela Iorga Morar a declarat public că i s-a cerut de către Kovesi să mă aresteze, la a treia încercare de arestare, respinsă de Parlament, în toamna lui 2015!!! Ce dovadă mai trebuie ca ceea ce spun eu încă din ianuarie 2015 să fie crezut? Ce mai e necesar să aflăm ca să fie clar tuturor că am fost arestată la comanda lui Kovesi şi Coldea, că am fost şi sunt ţinta acestora, că dosarele mele sunt rezultatul planului lor de a mă scoate din politică şi de a mă reduce la tăcere? Aşa cum de altfel s-a întâmplat şi în cazurile altora, în alte dosare, dar faţă de care cei doi au acţionat cu mai puţină patimă. Iar procurorii aceştia care au avut într-un final curajul să vorbească, să arate abuzurile şefei DNA, au fost revocaţi din funcţii de către CSM, la cererea lui Kovesi!", a scris Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru se întreabă cine mai poate restabili legalitatea în funcţionarea justiţiei, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis îi girează pe aceşti oameni.

"Cine mai poate să restabilească legalitatea în funcţionarea justiţiei? Cine poate şi vrea să oprească abuzurile şi ilegalităţile lui Kovesi şi ale Sistemului din care face parte? Cui să mă adresez eu, ţinta lor cea mai importantă, la cine să reclam execuţia la care sunt supusă, când însuşi şeful statului îi girează pe aceşti oameni şi le aprobă acţiunile mafiote?", a completat Elena Udrea.

Reacţia fostului ministru al Turismului a venit după ce procurorul Mihaela Moraru Iorga a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi că a făcut presiuni pentru reţinerea Elenei Udrea, ”chiar şi pentru o noapte”,deşi nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului şi atunci ”totul era doar un circ mediatic”.

”În situaţia privind dosarul Elenei Udrea în care Parlamentul a da aviz pentru reţinere, nu şi pentru arestare şi în care am ieşit şi am spus clar la acel moment ca atât timp cât nu avem arestare, nu se impune reţinerea că ar însemna să facem doar un circ mediatic. Am închis telefonul, am luat măsura controlului judiciar pe cauţiune şi consider că a fost o măsura corectă având în vedere avizul Parlamentului. Nu mi-a spus în mod direct, pentru că nu procedează niciodată în mod direct. Sună, întrebă sau efectiv intervenea printr-un procuror şef adjunct care era coordonatorul secţiei a doua. Mi-a spus ca opinia conducerii este ca ar trebui reţinută pentru că există aviz de reţinere. A fost mesajul doamnei procuror şef . Chiar şi pentru pentru o noapte. Ceea ce mi s-a părut bizar. Şi este motivul pentru care în noaptea aia mi-am inchis telefonul”, a declarat procurorul Mihaela Moraru Iorga.

Iorga a mai spus că tensiunea dintre ea şi Kovesi era de mult timp fiind ”determinată probabil de faptul că nu am dat curs anumitor solicitări”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO