Politică

Dragnea: Sunt dezamăgit de condamnarea lui Năstase, rămâne acelaşi lider politic

Autor: Florin Ciolac

30.01.2012, 16:54 131

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că este dezamăgit şi afectat de condamnarea lui Adrian Năstase şi speră ca acesta să îşi dovedească nevinovăţia.

Dragnea a afirmat că este foarte "afectat şi dezamăgit" de verdictul ICCJ în procesul "Trofeul calităţii".

"Nu este vorba de PSD, Adrian Năstase rămâne la fel în partid. Eu sunt foarte afectat, foarte dezamăgit şi sper din tot sufletul la recurs să îşi dovedească nevinovăţia. Am fost convins că va fi achitat. Adrian Năstase rămâne acelaşi lider politic", a spus secretarul general al PSD.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Potrivit minutei, pedeapsa aplicată este cu executare.

Cristina Rotaru, unul dintre cei trei judecători din complet, a considerat că Năstase trebuie achitat în acest dosar pe motiv că fapta nu există.

Lui Năstase i-a fost interzisă pentru o perioadă de doi ani exercitarea mai multor drepturi.

Decizia poate fi contestată la Completul de cinci judecători al ICCJ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO