Politică

Dragnea despre dosarele împotriva liderilor PSD: Este un atac violent;miza este preluarea PSD

Dragnea despre dosarele împotriva liderilor PSD: Este un...

Autor: Adrian Ilie, Mediafax

13.11.2017, 17:12 138

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că întocmirea de dosare împotriva unor lideri social-democraţi reprezintă ”un atac violent” a cărui miză este ”preluarea” partidului, el referindu-se la declaraţiile lui Daniel Dragomir potrivit cărora se pregătesc dosare penale împotriva unor fruntaşi PSD

Invitat să comenteze afirmaţiile fostului locotenent-colonel SRI, potrivit căruia se pregătesc mai multe dosare penale împotriva unor miniştri sau lideri importanţi ai PSD, Liviu Dragnea a răspuns: ”Din păcate, am auzit şi eu zvonul ăsta. Pentru mine şi pentru majoritatea colegilor mei, este un atac violent. Miza este preluarea PSD”.

Liderul social-democraţilor şi-a exprimat speranţa ca acest plan să nu fie dus până la capăt. ”Sper să nu, sper să se oprească”, a spus Dragnea, adăugând că şi în cazul noului său dosar este vorba de ”o miză politică”.

Preşedintele PSD a spus că aşteaptă să ajungă în faţa judecătorului pentru a vedea ce probe vor prezenta procurorii. ”Ştiu că avem telejustiţie, ştiu că oamenii sunt condamnaţi înainte de a ajunge în faţa procurorului, dar trebuie să avem şi probe”, a conchis Liviu Dragnea.

Daniel Dragomir, fost angajat SRI, a scris, în urmă cu o săptămână, pe blogul său, că "în următoarele săptămâni, Statul paralel condus de PFA Kovesi va trece la asaltul final asupra listei negre a opozanţilor.Nume multe. Nume mari. Printre care: Dragnea-Teldrum, Ponta (PFA Kovesi este neagră după povestea cu porcul), Oprea (pentru a şterge amintirea sufrageriei), Niţu, Tobă, Udrea şi campaniile electorale şi mulţi alţii, ceva ANRP -uri noi. Praf în ochi".

Dragomir preciza că sunt şi dosare vechi de 3-4 ani aruncate pe piaţă împotriva opozanţilor.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO