Politică

Dragnea a negat că Executivul va da marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea

Dragnea a negat că Executivul va da marţi o ordonanţă...

Autor: Gabriel Pecheanu

16.07.2018, 20:50 153

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, că Executivul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, el afirmând că, într-o discuţie, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au infirmat zvonurile în acest sens.

"I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine (marţi - n.r.). Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public.", se arată în mesajul transmis de Liviu Dragnea Digi24.

Şi purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, luni, că formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu nu este promotorul unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, fiind exclus ca aceasta să fie subiect pe agenda Executivului în şedinţa de marţi.

”Informaţiile noastre, dat fiind că avem alături de noi şi pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul (Viorel Ilie, membru ALDE - N.R.) sunt limpezi - mâine (marţi - n.r.) pe ordinea de zi nu este prevăzută o ordonanţă de urgenţă care să aibă ca temă graţierea sau amnistia”, a declarat Varujan Vosganian.

El a ţinut să precizeze şi faptul că Executivul nu are programată o altă şedinţă în această săptămână.

”Nu am niciun fel de mandat şi cred că nimeni nu poate da răspunsul dacă nu se va da deloc sau dacă se va da pentru că în acest moment singura cetitudine este că nu am fost printre promotori şi ea nu se va da în şedinţa de Guvern de mâine (marţi - n.r.)”, a declarat Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Executivul ar intenţiona să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru graţiere şi amnistie în şedinţa de marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO