Politică

DNA: Robert Negoiţă este urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată

DNA: Robert Negoiţă este urmărit penal pentru evaziune...

Autor: Monica Moanea

14.04.2016, 11:30 3036

Potrivit procurorilor, fapta de evaziune fiscală, cu un prejudiciu calculat la peste 77.000.000 de lei, are legătură cu modul în care Robert Negoiţă, prin firmele sale, a construit trei ansambluri rezidenţiale în Bucureşti, în oraşul Voluntari şi în Popeşti-Leordeni, între 2005 şi 2009.

Povestea tânărului din Moldova care a făcut autostopul 40.000 de km în jurul lumii. A pornit cu 270 de euro în buzunar şi a ajuns să lanseze la New York una dintre cele mai inovatoare companii de travel din lume

“În perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăţilor pe care le administra, suspectul Negoiţă Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidenţiale compuse din imobile de locuit şi locuri de parcare şi a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfăşurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea şi neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei ”, se arată în comunicatul procurorilor.

Practic, DNA susţine că cele trei ansambluri rezidenţiale au fost vândute, fără ca ANAF să ştie de aceste tranzacţii iar obligaţiile fiscale să fie achitate.

“Pentru a evita plata obligaţiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoiţă Robert Sorin a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, în nume propriu, au fost evidenţiate contabil şi declarate fiscal de societăţile pe care le administra, însă veniturile nu au fost evidenţiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidenţiale, Negoiţă Robert Sorin nu a declarat activitatea economică prestată ca persoană impozabilă în scopuri de TVA.”, anunţă DNA.

Procurorii susţin că “imobilele „scriptic” au fost edificate de persoana fizică Negoiţă Robert Sorin, şi au fost prezentate, la toate târgurile imobiliare, drept ansamblurile rezidenţiale aparţinând unei din societăţile la care acesta era acţionar “, notează anchetatorii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO