Politică

Discuţiile pentru un nou parteneriat cu FMI şi CE ar putea începe în octombrie

Discuţiile pentru un nou parteneriat cu FMI şi CE ar putea începe în octombrie
01.08.2010, 09:22 12

Discuţiile pentru un nou parteneriat cu FMI şi Comisia Europeanăar putea începe la umătoarea misiune de evaluare a acorduluiactual, în luna octombrie, a declarat pentru MEDIAFAX reprezentanulRomâniei la FMI, Mihai Tănăsescu, care consideră că nu va finecesar şi un nou împrumut.

"Acest subiect (un nou acord - n.r.) nu a fost abordat acum.Cred că în perioada următoare, la vizita din octombrie, acestsubiect va fi atins. Va depinde, însă, de decizia Guvernului. Caeconomist, o părere personală dacă vreţi, o continuare aparteneriatului cu FMI şi Comisia Europeană trebuie să continue.Principial, cred că un astfel de parteneriat este benefic. (...) Nucred că va fi nevoie de un nou împrumut", a afirmat Tănăsescu.

La începutul acestei săptămâni, şeful misiunii FMI în România,Jeffrey Franks a spus că discuţiile despre un nou acord întreautorităţile române şi instituţia financiară internaţională suntpremature şi că vor avea loc "la un moment dat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO