Politică

Deputatii PNL si PD s-au retras din Parlament

28.09.2004, 00:00 10

Deputatii PNL si PD s-au retras, ieri, de la lucrarile Camerei Deputatilor in semn de protest fata de acuzatiile de "mitocanie politica" formulate la adresa lor de ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Serban Nicolae. Parlamentarii Aliantei D.A. au anuntat ca vor reveni la dezbateri dupa ce ministrul isi va cere scuze pentru acuzatiile aduse si limbajul folosit. Ei astepata ca la inceputul sedintei de astazi - zi importanta in Parlament intrucat se va fi supusa votului noua conducere a BNR si, probabil, raportul SRTV - ministrul sa prezinte scuze. In caz contrar, purtatorul de cuvant al Aliantei D.A., Calin Popescu-Tariceanu a spus ca este posibil ca parlamentarii PNL si PD sa intre in greva parlamentara.
 PSD a incercat ieri sa restabileasca situatia. A cerut o pauza de consultari, timp in care ministrul a fost cautat pentru a-si prezenta scuze deputatilor PNL si PD. Insa, potrivit lui Popescu-Tariceanu, nu s-a aflat in cladirea Parlamentului.
Disputa de ieri isi are originea intr-o controversa mai veche. Parlamentarii opozitiei au adresat doua scrisori presedintelui Ion Iliescu, saptamana trecuta, in care ii cerea sa nu promulge legea alegerilor parlamentare si statutul alesilor locali, considerate neconstitutionale de PNL si PD. In replica, ministrul Serban Nicolae a spus ca aceasta solicitare este "o mostra inacceptabila de mitocanie politica".
Este " o grava jignire" la adresa parlamentarilor si a institutiei parlamentare, a raspuns ieri, Calin Popescu-Tariceanu, care afirma ca ministrul nu avea atributia sa intervina in aceasta problema.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO