Politică

Dănuţ Andruşcă a preluat mandatul de ministru al Economiei. Care sunt priorităţile sale

Dănuţ Andruşcă a preluat mandatul de ministru al...

Autor: Dan Straut, Mediafax

30.01.2018, 16:54 126

Dănuţ Andruşcă a preluat, marţi, mandatul de ministru al Economiei de la fostul titular, Gheorghe Şimon, în cadrul unui eveniment desfăşurat la sediul ministerului.

„În perioada imediat următoare voi trece rapid în revistă şi mă voi familiariza cu priorităţile ministerului, în special cele care decurg din aplicarea programului de guvernare”, a declarat ministrul Dănuţ Andruşcă, la instalarea în funcţie.

„Îmi doresc ca pe masa Guvernului şi apoi în dezbaterea Parlamentului să ajungă cât mai repede acte normative extrem de importante precum legea minelor, redevenţele, Casa de Comerţ, apele minerale sau legea privind administrarea şi valorificarea participaţiilor statului”, a mai spus Andruşcă.

Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare, respectiv Industrii şi servicii din Parlament l-au validat, luni, pe candidatul PSD pentru funcţia de ministru al Economiei, Dănuţ Andruşcă, cu 42 de voturi „pentru” şi 18 „împotrivă”.

La şedinţa de validare, Dănuţ Andruşcă a citat o serie de pasaje din noul program de guvernare, vorbind despre Codul Economic (care „va fi în dezbatere parlamentară în anul 2018”), Fondul Suveran de Investiţii, actualizarea Legii redevenţelor şi constituirea Casei de Comerţ. Referindu-se la Legea Redevenţelor, Andruşcă a spus că un proiect normativ va fi transmis spre avizare „la sfârşitul lunii februarie”.

Dănuţ Andruşcă, în vârstă de 49 de ani, a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 29 Neamţ, în anul 2016. Anterior, Dănuţ Andruşcă a fost preşedinte al Consiliului de Administrare al Conversmin şi administrator special al Cupru Min. El a ocupat funcţia de director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), unde a fost şi administrator special.

Dănuţ Andruşcă a obţinut licenţa ca economist în anul 2001, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Facultatea de Ştiinţe Economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO