Politică

Dăncilă anunţă că parlamentarii PSD nu vor participa la votul de învestire al Guvernului Orban

Dăncilă anunţă că parlamentarii PSD nu vor participa...

Autor: Diana Grigore

27.10.2019, 20:55 71

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunţat că parlamentarii PSD nu vor participa la votul de învestire al Guvernului Orban. Liderul PSD a susţinut că toţi cei care vor vota noul Guvern trebuie să îşi asume şi programul de guvernare al PNL, un program „bazat pe reduceri”.

„Toţi cei care vor vota acest Guvern trebuie să îşi asume programul de guvernare al PNL, un program bazat pe reduceri de pensii, de salarii, de sume pentru persoanele cu handicap, reduceri de bani pentru comunităţile locale. De aceea noi nici nu participăm la vot şi nici nu putem susţine acest guvern”, a spus duminică, Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a afirmat că speră că nu vor mai exista trădări în partid.

Totodată, premierul demis a precizat că, dacă Ludovic Orban reuşeşte să obţină voturile celor şase formaţiuni care au demis Guvernul PSD, acesta nu va avea probleme la învestire: „Dacă reuşeşte să adune cele şase formaţiuni politice care au dărâmat Guvernul României nu va avea probleme în a avea votul pentru noul Guvern”.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc, luni, începând cu ora 12:00, pentru a stabili calendarul de învestire a Guvernului Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO