Politică

Dăncilă: Aflăm că premierul fără cabinet şi fără program nu îşi poate impune noul Guvern în Parlament

Dăncilă: Aflăm că premierul fără cabinet şi fără...

Autor: Teodor Bobei

20.10.2019, 21:04 324

Viorica Dăncilă l-a criticat,duminică,pe Facebook, pe Klaus Iohannis pentru că guvernul nu poate fi impus în Parlament şi, astfel, aruncă România în "haos".Preşedintele PSD l-a ironizat pe Dacian Cioloş după ce acesta a declarat că "nu guvernează pe cârpeli şi înţelegeri pe termen scurt".

"Aflăm astăzi că premierul fără cabinet şi fără program de guvernare a ajuns la concluzia că nu îşi va putea impune în Parlament noul Guvern.Tot astăzi, aflăm de la un alt susţinător al căderii Guvernului, domnul Cioloş, că nu vrea să intre la guvernare «pe cârpeli şi înţelegeri pe termen scurt»", a scris Viorica Dăncilă, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PSD îl apostrofează pe Klaus Iohannis, întrebându-l de ce nu s-a asigurat că Guvernul PNL trece în Parlament, înainte de a "arunca ţara în haos".

"În condiţiile în care negocierile par să eşueze, vă întreb, domnule Klaus Iohannis, nu era mai înţelept să vă gândiţi la asta înainte de a demite Guvernul? Într-o «Românie normală», nu vă asiguraţi întâi că nu aruncaţi ţara în haos înainte de a da jos Executivul fără niciun fel de motiv clar articulat?", a mai completat preşedintele social-democraţilor.

Dăncilă a mai afirmat că aşteaptă instalarea noului Guvern, săptămâna viitoare, cu un program de guvernare.

"Aşteptăm să vedem săptămâna viitoare noul Guvern instalat, cu programul de guvernare pe masă. Asta, bineînţeles, dacă nu sunteţi dispus să recunoaşteţi de acum că nu aţi avut niciun plan, că nu v-a interesat nicio clipă că aruncaţi România în criză şi că totul a fost doar o manevră electorală din care românii nu au nimic de câştigat", a conchis Dăncilă.

Afirmaţiile Vioricăi Dăncilă, vin în contetul în care, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a afirmat, duminică, faptul că Alianţa din care face parte poate intra „mâine” la guvernare, dar pe proiecte politice, nu „pe cârpeli şi înţelegeri pe termen scurt”.

Liderul USR Dan Barna l-a completat, spunând: „Ar fi oportunism să intrăm într-o guvernare care nu are niciun fel de susţinere"

Premierul desemnat Ludovic Orban are la dispoziţie 10 zile, de la data desemnării, pentru formarea unui Guvern PNL şi obţinerea votului de învestitură în Parlament. În cazul respingerii acestei propuneri de două ori de către Parlament, este posibilă dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO