Politică

Dacian Cioloş, fost premier: Ar trebui să ajungem la alegeri anticipate

Dacian Cioloş, fost premier: Ar trebui să ajungem la...

Autor: Vasile Magradean

23.08.2018, 12:12 94810

Co-fondatorul Mişcării România Împreună, fostul premier Dacian Cioloş, susţine că pe termen scurt şi mediu ar trebui să se ajungă în România la alegeri anticipate, astfel încât o majoritate politică să fie relegimitată prin vot. 

Dacian Cioloş a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că PSD ar trebui să îl lase pe preşedintele Klaus Iohannis să joace rolul de mediator şi să înceapă discuţii cu partidele din Parlament şi cu societatea civilă.

„Dacă PSD se gândeşte la propriul interes, al partidului, Guvernul Dăncilă ar trebui să plece în următoarele zile. (…) Să îl lase PSD pe dl. Iohannis să joace rolul de mediator, să trimită la plimbare pseudo Guvernul pe care-l avem acum şi să înceapă discuţii cu forţele politice din Parlament. Cred că ar fi utile discuţii şi consultări inclusiv cu organizaţiile, cu societatea civilă care protestează în stradă, ca să vedem care sunt cele mai bune soluţii pe care politicienii aleşi să şi le asume în Parlament. (…) Pe termen scurt, mediu ar trebui să ajungem la alegeri anticipate dacă vrem să fim oneşti faţă de cetăţenii României, dacă vrem să găsim soluţii durabile la problemele care se acumulează de un an şi jumătate, ar trebui o majoritate politică relegimitată prin vot”, a spus Cioloş.

Potrivit acestuia, sunt mai multe soluţii de luat în calcul, aproape orice soluţie fiind mai bună decât cea pe care România o are în momentul de faţă.

„Să găsim o soluţie înainte de sfârşitul anului”, a precizat fostul premier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO