Politică

Daca nu stii ca azi e Sfanta Maria, iti spune PSD

15.08.2003, 00:00 19

Liderii politici par sa nu dea inapoi de la nici un gest sau actiune care le-ar aduce un plus de imagine publica sau, de ce nu, voturi in plus: PSD si-a mobilizat astazi, de Sfanta Maria, fruntasii in biserici, iar pe termen lung este dispus sa asculte povetele
consilierilor de imagine ai cancelarului german (crestini reformati)Gerhard Schroeder. Si PD, confrate de doctrina cu social-democratii germani, va tine seama de sfaturile expertilor de la Berlin. Liberalii vad lucrurile putin diferit: critica consecvent puterea si nu refuza nici o emisiune televizata.
Cei mai importanti lideri ai partidului de guvernamant vor merge astazi la biserica. Actiunea politico-religioasa nu este organizata doar in Bucuresti, ci si in teritoriu. "Toti membri Delegatiei Permanente vor merge in teritoriu sa cinsteasca ziua Adormirii Maicii Domnului", ne-a declarat ieri secretarul general al PSD Dan Matei Agathon. #leadend#



Sapunuri si creme pentru Marini si Marioare
Simpla prezenta a fruntatilor PSD printre enoriasi nu este de ajuns. Partidul de guvernamant a organizat pentru maine si o vizita la Caminul de pensionari Straulesti. Batranii vor primi de la social-democrati o masa festiva. Cei care poarta numele Sfintei Maria vom fi mai norocosi. Ei vor avea parte si de cadouri, in special obiecte de igiena personala: sapunuri, pasta si periuta de dinti, creme, spuma de ras si deodorante. Atenti la imaginea publica, liderii PSD au invitat alaturi de ei ziaristii.
Mai generoasa, organizatia de femei a partidului de guvernamant va avea mai multi sarbatoriti. Mariile si Marinii din centrele de batrani din Bucuresti si Tmisoara vor primi cadouri si mese festive. In plus, organizatia condusa de ministru Hildegard Puwak va lansa programul "Daruieste si vei fi fericit". "Fericirea" doamnelor social-democrate va dura cel putin un an, aceasta este durata programului, care se va incheia pe 15 august 2004. Astazi, insa, ministrul Hildegard Puwak va lansa aceasta actiune la Timisoara iar secretarul de stat Rovana Plumb, la Bucuresti.



Povete de la Schroder
Liderii PSD neaga ca ar fi vorba de o actiune electorala si spun ca este normal ca un partid social-democrat sa fie alaturi de oameni. "Comisia pentru pregatirea alegerilor va definitiva strategia de campanie electorala la 15 septembrie. Va fi o campanie electorala "made in Romania" si ne propunem, la viitoarele alegeri, sa castigam tot nucleul dur al partidului", ne-a declarat Dan Matei Agathon. Pentru campania electorala, PSD va primi sfaturi de la consilierii de imagine ai cancelarului german Gerhard Schroder. Luna viitoarea, liderii partidului, care fac parte din Comisia de pregatire a alegerilor se vor intalni cu consilierii cancelarului german, care a castigat, anul trecut, cea mai importanta pozitie politica la Berlin, la mustata. Diferenta de contracandidatul sau Etmund Stoiber a fost mai mica de un procent. Inainte insa de a asculta sfaturile consilierilor germani, PSD a lansat o adevarata reforma vestimentara in partid. Liderilor locali si centrali li s-a recomandat sa renunte la ghiuluiri si alte bijuterii opulente.



Coordonare legislativa
In paralel cu aceste actiuni, liderii PSD - mai exact Delegatia Permanenta, for de conducere restrans al partidului - se va intalni pe 28-29 august, la Constanta, cu senatorii, deputatii si liderii filialelor judetene. Scopul: discutarea proiectelor legislative care vor fi sustinute in viitoarea sesiune parlamentara. In paralel, la Costinesti, organizatia de tineret condusa de Victor Ponta va organiza Scoala de vara, la care vor fi invitati si seniorii.



PNL: Televiziunea, cel mai bun prieten
Pe langa critica consecventa la adresa puterii, liberalii cred ca o formula de succes pentru a ajunge la electorat este televiziunea. Surse din partid ne-au declarat ca PNL si-a propus - si chiar a recomandat liderilor si parlamentarilor sai - sa nu ezite sa raspunda nici unei invitatii a mass-media, cu atat mai mult cu cat este vorba despre televiziune. De la talk-show - uri politice la emisiuni de divertisment. De altfel, unul dintre cei mai mediatizati fruntasi ai PNL, Mona Musca, a participat la emisiunile "Copiii spun lucruri trasnite" si "Vrei sa fii miliardar", o editie in scop caritabil.



PD va trimite scrisori personalizate
PD, si el beneficiar ar invatamintelor social-democratilor germani, si-a propus sa castige incredere publica nu numai infruntandu-se cu adversarul sau de serviciu, PSD, ci si discutand direct cu alegatorii. Surse din partid ne-au declarat ca democratii au in vedere ca stategie electorala, inclusiv trimiterea unor scrisori personalizate. Deschizator de drumuri in aceasta privinta a fost Emil Constantinescu, care a trimis astfel de felicitari, cu autograf, tinerilor care implineau 18 ani. Democratii vor sa renunte la clasicele afise electorale in favoarea contactelor directe pe care liderii partidului sa le aiba cu electoratul. De asemenea, ei intentioneaza sa consulte oamenii in legatura cu o chestiune sau alta. Primul pas a fost facut de Traian Basescu, care, in calitate de primar general i-a consultat pe bucuresteni in legatura cu folosirea creditelor BEI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO