Politică

Curtea Constituţională a respins sesizarea lui Sorin Grindeanu privind votul la moţiune

Curtea Constituţională a respins sesizarea lui Sorin...

Autor: Cătălina Mănoiu

12.07.2017, 16:59 2350

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea lui Sorin Grindeanu privind votul dat la moţiunea de cenzură pentru demiterea Cabinetului său, judecătorii reţinând că fostul premier nu avea dreptul să sesizeze CCR, iar exercitarea concretă a votului secret cu bile nu ţine de competenţa Curţii.

"Î̂n urma deliberărilor, Curtea Constituţ̦ională̆, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă̆, sesizarea de neconstituţ̧ionalitate privind Moţ̧iunea de cenzură̆ nr.2MC/21 iunie 2017 – “România nu poate fi confiscată̆ ! Apărăm democraţ̧ia ş̧i votul românilor!“, se arată în comunicatul transmis de Curtea Constituţională a României.

Judecătorii CCR susţin că fostul premier nu avea dreptul să sesizeze CCR şi că modalitatea concretă a votului secret cu bile nu ţine de competenţa CCR.

"Curtea a reţ̦inut, în esenţă̆, că̆ autorul cererii nu avea dreptul de a sesiza Curtea î̂n această̆ problemă̆, iar, pe de altă̆ parte, că̆ modalitatea concretă̆ de exercitare a votului secret cu bile excedează competenței Curţ̦ii Constituţ̦ionale", se menţionează în comunicatul Curţii Constituţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO