Politică

Cum vede ALDE următoarea guvernare a României. Călin Popescu Tăriceanu, după discuţiile cu Klaus Iohannis: Acest Guvern ar trebui să fie asumat de PNL

Cum vede ALDE următoarea guvernare a României. Călin...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

11.10.2019, 14:16 1291

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, că ALDE susţine formarea unui nou Guvern format doar din PNL, partidul care a iniţiat moţiunea de cenzură împotriva Executivului condus de Viorica Dăncilă.

"Am vorbit despre configuraţia viitorului Guvern şi problema oportunităţii alegerilor anticipate. I-am prezentat preşedintelui punctul nostru de vedere, discutat în această dimineaţă în cadrul Biroului Politic Executiv al ALDE. Acest punct de vedere vizează acordarea sprijinului pentru un guvern care urmează să se constituie. În mod firesc, aş spune, acest Guvern ar trebui să fie asumat de PNL, care a iniţiat moţiunea de cenzură şi care ar trebui să dea şi prim-ministrul. Şi urmează, după desemnarea oficială de către Preşedintele României a candidatului la funcţia de premier, ca să se realizeze discuţii negocieri pentru obţinerea unei susţineri în Parlament. Nu ne interesează intrarea într-un nou guvern. Optăm pentru o formulă de guvern monocolor PNL", a afirmat senatorul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta este convins că preşedintele Klaus Iohannis nu va desemna un premier din partea PSD.

"Am convigerea categorică că preşedintele nu va mai desemna un premier din partea PSD, în care joacă rolul principal, cel puţin din punct de vedere numeric, în formarea unui guvern. Deci aceste considerente cred că sunt foarte clare şi nu ne interează nici guvernarea", a spus Tăriceanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO