Politică

Cum se împarte puterea în PDL. Blaga şi-a găsit cei patru secunzi

Cum se împarte puterea în PDL. Blaga şi-a găsit cei patru secunzi

Autor: Gândul

06.03.2011, 19:47 19

O dată trecut şi ultimul hop înainte de congres - ConsiliulNaţional de Coordonare, pedeliştii intră în negocierile finalepentru funcţiile de conducere scoase la bătaie în ConvenţiaNaţională din luna mai, scrie Gândul. Dacă Blaga şi-a pus deja la punct echipa cu care vaataca şefia partidului, Boc aşteaptă clarificarea mandatului depremier.

Lupta pentru putere în PDL a intrat în stadiul negocierilorfinale. Primul care şi-a stabilit echipa este Vasile Blaga,actualul secretar general mizând pe sprijinul a patru secunzi, pecare îi doreşte primvicepreşedinţi. Liderul PDL Suceava, GheorgheFlutur şi eurodeputatul Traian Radu Ungureanu sunt cei care aubătut deja palma cu Blaga, după cum au confirmat pentru gândulsurse din conducerea partidului. Curtat iniţial de Cotroceni pentrua candida cu propria moţiune, primarul Sectorului 4, Liviu Negoiţă,s-a raliat şi el în spatele fostului ministru de Interne, urmând săţintească funcţia de primvice. Cel de-al patrulea aghiotant este şipiesa de bază a candidaturii lui Blaga: preşedintele PDLCaraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Deşi se va arunca în bătălia pentru şefia partidului cupropria-i moţiunea, intitulată: "Dreapta română", Frunzăverde arurma să-şi găsească locul tot în tabăra lui Blaga, care îi va oferiacestuia susţinerea pentru funcţia de primvicepreşedinte. Strategiava fi posibilă datorită amendării statutului în Consiliul Naţionalde Coordonare, reunit, sâmbătă, la Bucureşti. Citiţi mai multe pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO