Politică

Cseke: Nu se poate ca MFP să ia toate deciziile legate de bugetul Ministerului Sănătăţii

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

04.08.2011, 16:05 178

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat,joi, că nu se poate ca Ministerul Finanţelor Publice (MPF) sădecidă întotdeauna asupra bugetului Ministerului Sănătăţii şi catoate măsurile de reformă să fie discutate doar la MFP, fără caministrul Sănătăţii să fie consultat.

"Nu se poate ca ministrul Sănătăţii să nu fie consultat cuprivire la problemele sănătăţii. Nu se poate ca MinisterulFinanţelor Publice să decidă asupra bugetului Sănătăţiiîntotdeauna, nu se poate ca măsurile de reformă să fie discutatedoar la Ministerul Finanţelor. Ele trebuie discutate cu ministrulSănătăţii, indiferent de nume şi de culoarea politică", a spusCseke Attila, după ce şi-a anunţat demisia din funcţia de ministrual Sănătăţii.

Cseke Attila a precizat că nu s-a cerut opinia ministruluiSănătăţii la rectificarea bugetară, deşi a făcut mai multe adresela MFP asupra problemelor din sistem.

"Am atras atenţia că mai ales în ce priveşte bugetul CaseiNaţionale şi Ministerului va fi necesară o rectificare bugetarăpozitivă. Săptămâna trecută am cerut MFP o întâlnire tripartită -Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor şi Casa Naţională -,dar din păcate nu a fost luată în considerare, această întâlnire nua avut loc. Ieri (miercuri, n.r.), la ora 14.00, am primitproiectul de OUG pentru rectificarea bugetară, în care se regăsescanumite sume pentru rectificarea bugetului CNAS. Nu am avut niciodezbatere, ministrul Sănătăţii nu a fost consultat anterior, ceeace este un fapt destul de grav, pe care l-am invocat şi în şedinţade Guvern", a mai spus Cseke Attila.

El a declarat că a avut o discuţie cu premierul Emil Boc joi, întimpul căreia şi-a înaintat demisia.

"Mi se pare că un semnal trebuie dat. Aş vrea să mulţumescoamenilor extraordinari pe care i-am întâlnit în sistem. Lemulţumesc pentru ce fac zilnic în acest sistem sanitar. Sigur,sistemul are nevoie de o schimbare de mentalitate", a adăugat CsekeAttila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO