Politică

Cristiana Paşca Palmer, avizată favorabil pentru funcţia de ministru al Mediului

Cristiana Paşca Palmer, avizată favorabil pentru...

Autor: Departamentul Social

16.11.2015, 20:17 1290

Palmer a fost audiată, luni seară, de membrii comisiilor pentru mediu din Senat şi Camera Deputaţilor, obţinând avizul favorabil al comisiilor de specialitate.

Cristina Paşca Palmer a absolvit Facultatea de Ştiinţe Naturale a Universităţii Bucureşti, în 1996, şi are un master în Administraţie Publică la Harvard Kennedy School of Government, dar şi unul în Ştiinţa Sistemelor Ecologice şi Management la Universitatea Bucureşti. De asemenea, şi-a luat doctoratul în Relaţii Internaţionale la Şcoala de Diplomaţie Fletcher din Boston.

Ea a lucrat ca cercetător şi profesor la Universitatea Harvard şi a scris mai multe lucrări având ca temă sustenabilitatea mediului.

Cristina Paşca Palmer lucrează la Direcţia Generală pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare a Comisiei Europene, unde deţine din 2011 funcţia de şef al unităţii pentru Schimbări Climatice, Mediu, Resurse Naturale şi Economie Verde.

De asemenea, are responsabilităţi pe linie financiară pentru două instrumente financiare ale UE.

Potrivit unui CV al său, ea a fost premiată de fostul preşedinte al URSS Mihail Gorbaciov cu ”premiul Gorbaciov”, pentru ”contribuţii semnificative în domeniul mediului”.

Cristina Paşca Palmer a beneficiat de burse academice americane şi europene şi este cunoscută ca având o bogată activitate în sfera societăţii civile.

Cristina Paşca Palmer a fost propusă, duminică, de premierul desemnat Dacian Cioloş, pentru postul de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO