Politică

Corpul de control al premierului a început verificările în spitale

Corpul de control al premierului a început verificările...

Autor: Departamentul Politic

12.05.2016, 15:00 221

Demararea controalelor vine la o zi după ce Guvernul a anunţat primele rezultate oficiale legate de produsele HexiPharma, confirmând că substanţele biocide au fost diluate şi de 10 ori. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, a anunţat că produsele sunt neconforme şi vor fi retrase.

"Sunt mult mai multe probe la Icechim, aici avem vreo 20 de probe. Există diferenţe între concentraţii între valoarea declarată şi cea estimnată prin analizele făcute la Icechim, e vorba de procente de concentraţie de substanţe pe diferite produse. Iod, procentul declarat pe etichetă e de 10%, procentul real e 7,41% Glutaraldehyde, 12% era pe etichetă, 1,23% măsurată. Cam în felul acesta sunt analizele, unele concordă (propanol)", a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Victor Strâmbu a mai spus că miercuri s-a terminat şi controlul inspecţiei sanitare de stat de la minister la firma Hexi Pharma, iar raportul va fi gata în aproximativ două zile, dar s-a decis retragerea produselor neconforme. "Retragerea trebuie să se facă imediat, există documente care vor fi ridicate de la unitate" a spus secretarul de stat. El a precizat că firma este amendată cu 40.000 de lei.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a publicat lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi, nouă dintre aceste unităţi fiind din Capitală, acolo unde au fost trataţi şi răniţii din incendiul de la Colectiv.

Ministerul Sănătăţii informa atunci că acţiunile de control vor continua, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO