Politică

Constantinescu s-a intors cu fata la Ciorbea

25.08.2003, 00:00 18

Dupa aproape trei ani de relatii ostile, fostul presedinte Emil Constantinescu este dispus sa se alieze cu fostul sau premier, Victor Ciorbea.
Actiunea Populara, partid constituit recent de fostul sef al statului, vizeaza realizarea unui pol crestin-democrat in Romania, pornind de la fuziunea cu Partidul Popular Crestin (PPC) si cu PNtCD, a declarat sambata, purtatorul de cuvant al formatiunii Mugur Ciuvica. Potrivit fostului consilier al lui Constantinescu, acest pol este vazut ca o reconstructie a PNtCD sub alt nume, ci este conceput sub forma unui partid de tip nou, european. "Presedintele Emil Constantinescu s-a intalnit cu liderul Partidului popular Crestin, Vasile Lupu, de mai multe ori. Avem o conventie de fuziune cu PPC, care se va realiza in septembrie" a declarat Ciuvica. Planurile AP nu coincid cu ale taranistilor. Dupa ce a fost refuzat sa participe la alianta PNL-PD, Victor Ciorbea a spus ca are si alte variante de aliante: revenirea in partid a tuturor gruparilor si persoanelor care se revendica a apartine crestin-democratiei, sau formarea unei uniuni din care sa faca parte formatiunile politice respective. Deci, nici vorba de fuziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO