Politică

Consiliul Concurenţei, despre ancheta DNA: Am predat documente.Investigaţia Siveco-Teamnet, continuă

Consiliul Concurenţei, despre ancheta DNA: Am predat...

Autor: Mona Scarisoreanu

01.06.2017, 12:14 229

”Consiliul Concurenţei a finalizat investigaţia privind o posibilă înţelegere între patru companii de a participa cu oferte trucate la o licitaţiie organizată de A.P.I.A. (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură), în perioada următoare fiind programate audierile părţilor implicate. După aceea, conform procedurii, Autoritatea de Concurenţă va decide dacă companiile au încălcat legea şi dacă vor fi sancţionate. Companiile implicate sunt: Intrarom, Siveco, Teamnet, IBM”, se arată în răspunsul Autorităţii de Concurenţă, pentru MEDIAFAX.

Instituţia precizează şi că investigaţia are în vedere o posibilă participare cu oferte trucate la licitaţia organizată de APIA în 2008 pentru extinderea sistemului informatic, valoarea estimată a acordului-cadru fiind de 12 milioane euro, fără T.V.A.

”Investigaţia a fost declanşată în 2013 şi s-a derulat cu respectarea tuturor procedurilor prevăzute de legislaţia în domeniu”, mai transmite Consiliul Concurenţei.

Instituţia anunţă că au fost predate procurorilor DNA Ploieşti documente referitoare la investigaţia menţionată.

Procurorii DNA Ploieşti au demarat o anchetă la Consiliul Concurenţei, ca urmare a unui denunţ făcut de Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Pe 16 mai, procurorii DNA au făcut percheziţii la Consiliul Concurenţei în dosar fiind începută urmărirea penală faţă de fapte de corupţie, au declarat sursele citate. Suspiciunea este legată tocmai de modul în care Consiliul Concurenţei face verificările în legătură cu licitaţia din 2008.

Grupul Teamnet a fost fondat de Sebastian Ghiţă şi a încheiat contracte cu autorităţi din mai multe state, printre care România, Turcia, Bosnia şi Herţegovina, dar nu a fost ocolită nici Serbia, ţara în care Ghiţă a fost prins.

Firma Siveco este o altă companie abonată la contractele cu statul. SRI a atribuit de curând contractul SII Analitycs, în valoare de 31,5 milioane euro, firmelor Siveco România şi Nova Tech Integrated Solutions SRL, au precizat reprezentanţii instituţiei pentru MEDIAFAX.

Irina Socol, fostul preşedinte Siveco România, a fost condamnată definitiv la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice. Ea a fost eliberată condiţionat în 2016.

Ana Maria Pătru, fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), anunţat, zilele trecute, într-o scrisoare adresată parlamentarilor, că există o legătură între Irina Socol, fostul director al societăţii, şi Serviciul Român de Informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO