Politică

Comitetul Executiv al PSD a decis ca Gabriela Ciot să fie varianta de rezervă pentru funcţia de comisar european

Comitetul Executiv al PSD a decis ca Gabriela Ciot să...

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

01.10.2019, 17:57 238

Comitetul Executiv al PSD a stabilit propunerea secretarului de stat la MAE Gabriela Ciot pentru poziţia de comisar european, ca variantă de rezervă, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Anterior CEx a votat şi ca Dan Nica să fie nominalizat pentru aceeaşi funcţie.

Anterior acestei decizii, CEx a stabilit ca europarlamentarul PSD Dan Nica să fie noua propunere de comisar european, au explicat sursele citate.

Hotărârea în ceea ce îl priveşte pe Dan Nica a fost luată cu unanimitatea de voturi, însă la desemnarea Gabrielei Ciot ca propunere de rezervă pentru funcţia de comisar european, au fost câţiva social-democraţi care au votat împotrivă, au adăugat sursele menţionate.

Dan Nica fusese propus iniţial, odată cu Rovana Plumb, pentru funcţia de comisar european, de către Guvern.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către preşedintele PE.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri. Aceasta „aşteaptă noi nume” din partea României şi Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

Astfel, Ungaria îl va propune pe diplomatul Oliver Varhelyi pentru funcţia de membru al Comisiei Europene, a afirmat un oficial european citat de agenţia Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO