Politică

Comisie de anchetă privind fondurile de participare la expoziţii internaţionale. Corpul de control a fost trimis la Ministerul Economiei pentru a verifica demersurile făcute pentru participarea României la târgul alimentar SIAL de la Paris

Comisie de anchetă privind fondurile de participare la...

Autor: Mediafax

31.10.2016, 16:17 57

''(Solicitarea privind înfiinţarea comisiei de anchetă.n.r.) merge la plen. Numai plenul poate să hotărască înfiinţarea unei comisii de anchetă'', a declarat secretarul PSD al Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Marcel Ciolacu a explicat că obiectul anchetei parlamentare îl constituie sistemul de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat, administrarea fondurilor de participare a operatorilor economici sub pavilion naţional la târguri şi expoziţii internaţionale în vederea promovării exportului de produse româneşti pe pieţele ţintă.

El a precizat că Ministerul Economiei este vizat în această anchetă.

Comisiile pentru politică economică şi industrii au invocat în hotărârea transmisă Biroului Permanent ''numeroasele sesizări în legătură cu blocajul cauzat de neimplicarea principalelor instituţii care au atribuţii în implementarea sistemului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat''.

Corpul de control al premierului a fost trimis la Ministerul Economiei pentru a verifica demersurile făcute de instituţie pentru participarea României la târgul de produse alimentare SIAL de la Paris. Scandalul a izbucnit după ce Adrian Hădean, chef cunoscut în România, a postat un video pe Facebook în care a afirmat că România s-a făcut de râs la cea mai mare expoziţie alimentară din lume din cauza Ministerului Economiei, care nu a mai facilitat banii necesari micilor producători pentru expunerea produselor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO