Politică

Colegiul Medicilor cere soluţii urgente: Amânarea rezidenţiatului poate avea efecte negative

Colegiul Medicilor cere soluţii urgente: Amânarea...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

18.10.2019, 14:32 76

Colegiul Naţional al Medicilor din România (CNMR) cere găsirea unei soluţii „urgente”, care să limiteze efectele negative ale amânării rezidenţiatului, spunând că, început mai târziu, procesul de pregătire al tinerilor medici va fi afectat.

Reprezentanţii Consiliului Naţional al CNMR a anunţat, vineri, că sunt îngrijoraţi de amânarea organizării concursului de rezidenţiat, având în vedere lipsa accentuată de medici specialişti.

„Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România a anunţat vineri, în şedinţa lunară, că priveşte cu mare îngrijorare situaţia creată de amânarea organizării concursului de rezidenţiat, având în vedere lipsa tot mai accentuată de medici specialişti, dar şi perturbarea programului de pregătire, care va fi început cu întârziere şi, din acest motiv, va afecta procesul de pregătire. În acest context, este necesară găsirea unei soluţii urgente care să minimalizeze efectele negative ce decurg din amânarea concursului de rezidenţiat”, arată CNMR.

Potrivit reprezentanţilor Colegiului, situaţia creată prin amânarea rezidenţiatului „face dovada impredictibilităţii vieţii profesionale şi este de natură a scădea încrederea medicilor în guvernare şi a societăţii în sistem”.

Aceştia au mai spus că nu vor să comenteze cauzele care au dus la această situaţie.

Examenul de rezidenţiat care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie va fi amânat pentru 8 decembrie, deoarece la Ministerul Educaţiei nu există un ministru care să semneze cele şapte ordine necesare organizării probei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO