Politică

Cioloş: Am considerat important să avem astăzi o prezentare a măsurilor legate de doctorate

Cioloş: Am considerat important să avem astăzi o...

Autor: Alexandru Moise

10.02.2016, 11:08 23

"Avem pe ordinea de zi şi o prezentare a pachetului de măsuri şi acte normative şi a calendarului pentru modificarea legislaţiei în domeniul educaţiei în ceea ce priveşte doctoratele, un subiect mult discutat. Înţeleg că domnul ministru este pregătit să ne prezinte conţinutul acestui pachet urmând ca de săptămâna viitoare să vină cu actele normative pentru a fi adoptate, dar am considerat important să avem astăzi această prezentare", le-a spus Cioloş miniştrilor, miercuri, când trecea în revistă ordinea de zi a şedinţei săptămânale a Executivului.

În acest context, prim-ministrul i-a cerut ministrului Curaj să pună în dezbatere publică proiectele de acte normative pe care Guvernul le are în vedere, înainte să fie adoptate, astfel încât persoanele avizate din domeniu educaţiei să-şi poată exprima o opinie.

Ministrul Adrian Curaj a precizat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că pregăteşte şi o Ordonanţă de Urgenţă şi o Hotărâre de Guvern pentru modificarea codului şcolilor doctorale, care ar urma însă să ajungă pe masa Executivului. "Practic, prevederile acestea vor detalia exact care va fi responsabilitatea universităţilor în procedura analizei unei teze de doctorat şi a acordării/retragerii titlurilor de doctor. Mai mult, o şcoală doctorală care se va abate de la etica universitară riscă să fie închisă", a declarat ministrul Educaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO