Politică

Cine i-a scris discursul lui Donald Tusk, cu care a şocat o ţară întreagă? Oficialii europeni confirmă: Şi-a scris singur discursul

Cine i-a scris discursul lui Donald Tusk, cu care a...

Autor: Alex Ciutacu

11.01.2019, 12:59 17570

Donald Tusk, preşedintele Consilului European, a uimit toată România cu discursul său susţinut într-o română impecabilă joi seară, la preluarea oficială a preşedinţiei Consilului Europei de către România.

Acesta a făcut referire în discursul său la istoria României, dar şi la amintirile lui legate de prima maşină a familiei - o Dacia, de Simona Halep, de Steaua Bucureşti, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni sau Mircea Eliade. 

Reprezentanţii Consilului Europeni au confirmat astăzi pentru ZF că Donald Tusk, fostul premier polonez, şi-a scris singur discursul.

Potrivit sursei, Donald Tusk îşi scrie singur discursurile.

 

Senzaţionalul discurs pentru români al polonezului Donald Tusk, preşedintele Consiliului Europei, într-o română impecabilă: El a făcut referire la Mircea Eliade, la prima maşină a familiei lui - Dacia 1300, la Simona Halep şi la Steaua, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. Cine l-ar vota pe Tusk preşedinte al României?

"Aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere în România şi în Europa , fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând", a spus Donald Tusk la preluarea preşedinţiei Consilului European de către România.

Cine este Donald Tusk, omul care a uimit toată ţara cu discursul său în limba română de la Ateneul Român. Cum a ajuns un student la Istorie în fruntea Rezistenţei anti-comuniste, apoi premier al Poloniei şi acum în fruntea Consiliului European

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO