Politică

Cine este Marius Alexandru Dunca, inginerul de 36 de ani, pe care PSD îl vrea ministru al Tineretului şi Sportului

Cine este Marius Alexandru Dunca, inginerul de 36 de ani,...
03.01.2017, 16:58 1620

Marius Alexandru Dunca, în vârstă de 36 de ani, este propus ministru al Tineretului şi Sportului în Guvernul Sorin Grindeanu. Marius Alexandru Dunca a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), iar în perioada decembrie 2007 – decembrie 2008 a fost consilier în Cabinetul Europarlamentar, Parlamentul European.

Marius Alexandru Dunca s-a născut în 1980 în Braşov, unde a absolvit în anul 2004 Universitatea Transilania – Braşov, profilul inginerie, după care a urmat studii postuniversitare în cadrul aceleaşi instituţii – Specializarea Protecţia şi managementul mediului.

De asemnea, a făcut cursuri de prefecţionare în periaoada 2010 – 2011 la Institutul  Diplomatic Român, specializarea Perfecţionarea în domeniul reşaţiilor internaţionale, dar tot în 2011 a participat la un curs susţinut de Fundaţia Friederich Ebert Stiftung – Bursa Friederich Ebert  pentru tineri politicieni.

În 2009 a devenit director coordonator la Consiliul Judeţean pentru Protecţia Consimatorului Braşov, după care a fost director la Diamond Cleaning Braşov. Din iulie 2016 este preşedintele PSD Braşov.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO