Politică

Chiuariu repetă la Congresul PNL gestul ambasadorului Harris de la Gala MEDIAFAX 2013

Chiuariu repetă la Congresul PNL gestul ambasadorului...

Autor: Eliana Radulescu

23.02.2013, 16:17 842

El a menţionat că a participat la gala agenţiei de presă, care a premiat oamenii anului 2012, printre care medicul Raed Arafat şi istoricul Lucian Boia.

"Una dintre personalităţile premiate nu a fost un român, a fost ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, excelenţa sa domnul Martin Harris. În loc de discurs de acceptare a premiului, ambasadorul a recitat, a citit o strofă dintr-o poezie de Mihai Eminescu în limba română. Ascultându-l nu numai că am fost impresionat de un gest de prietenie sinceră, dar m-am întrebat în acelaşi timp cum de am ajuns noi în situaţia în care ne respectă mai mult străinii decât ne respectăm noi înşine", a spus el.

Chiuariu a afirmat că a-ţi vorbi ţara de rău la Bucureşti sau la Bruxelles a devenit un sport prea larg răspândit pentru interese politice înguste, pentru a mai păstra un scaun împotriva voinţei populare, pentru a mai construi o falsă, mincinoasă faimă antihimere sau anticorupţie.

Tudor Chiuariu a recitat, la rândul său, din poezia "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie".

Ambasadorul Martin Harris, premiat, miercuri seară, pentru excelenţă în comunicare la Gala MEDIAFAX 2013, a recitat prima strofă din poezia "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie", de Mihai Eminescu.

Raed Arafat a fost desemnat Omul Anului 2012 la Gala MEDIAFAX desfăşurată miercuri seară, la Ateneul Român, printre laureaţi numărându-se şi Martin Harris, Lucian Boia, Alexandru Tomescu, Dan Enescu şi echipa Let's do it Romania.

Premiile au fost acordate de către jurnalişti ai Agenţiei de presă MEDIAFAX, criteriul fiind dat chiar de logo-ul evenimentului: "Gala valorilor. A ştirilor bune".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO