Politică

Cheltuielile si prezenta senatorilor, tinute la secret

27.05.2004, 00:00 18

Informatiile privind cheltuielile de deplasare ale senatorilor, statul de plata si prezenta acestora la lucrari vor ramane secrete, daca si plenul acestei camere va vota o prevedere care a fost aprobata de catre conducerea Senatului.
Este vorba despre un memorandum care a fost propus de secretarul general al Senatului si care a fost aprobat "prin consens", in sedinta de ieri a Biroului Permanent. Nici un grup parlamentar, fie el din cadrul majoritatii sau al opozitiei, nu a avut vreo observatie.
Potrivit lui Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, documentul a fost prezentat liderilor de grupuri parlamentare, pentru a formula observatii, la sedinta de acum doua saptamini a Biroului Permanent. Admitand ca nu a formulat observatii la proiect in acest interval, intrucat a avut "agenda incarcata", senatorul PNL Paul Pacuraru a afirmat insa ca documentul nu a fost votat de Biroul Permanent. Secretarul general al Senatului, Constantin Sava, a inaintat Biroului Permanent, in urma cu doua saptamini, un memorandum intern prin care propunea Senatului ca anumite informatii sa nu fie facute publice. Este vorba de cele privind deconturile la deplasarile in strainatate, contractele de achizitii de produse sau de prestari servicii, statul de plata privind indemnizatiile senatorilor, cazarea sau contravaloarea carburantilor, precum si retetarul pentru bufetul de protocol. De asemenea, sint trecute la secret documentele privind prezenta senatorilor, bugetul Senatului pina la aprobare, notele contabile, extrasul de cont pentru deschideri de credite,  dosarele privind actiuni penale, civile si de contencios administrativ.
adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO