Politică

Ce spune Viorica Dăncilă în Parlamentul European despre viziunea României la cârma Consiliului Uniunii Europene: Reducerea decalajelor între state

Ce spune Viorica Dăncilă în Parlamentul European...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

15.01.2019, 16:24 70

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, că viziunea României în ceea ce priveşte preşedinţia Consiliului UE se concentrează în jurul ideii de coeziune, inclusiv ducerea decalajelor între state.

"Europa a ştiut întotdeauna să depăşească obstacolele, să renască după episoade mai puţin faste. Astăzi ne aflăm din nou într-un moment complex al procesului de construcţie europeană, dar orice situaţie de acest gen poate fi transformată într-o nouă oportunitate, un nou început. În vizunea mea exercitarea preşedinţiei rotative în următoarele şase luni nu e una doar formală. Cred că e important să arătăm cetăţenilor UE că instituţiile europene lucrează pentru ei şi că mai ales produc rezultate care le îmbunătăţesc viaţa şi perspectivele de viitor", a declarat Viorica Dăncilă.

"Sunt constientă că prima etapă a preşedinţiei va fi redusă ca timp şi ca proces decizional. De aceea mizez pe ajutorul dvs pentru a rezolva cât mai multe dosare şi să răspundem provocărilor viitorului european. Viziunea noastră e structurată în jurul ideei de coeziune în toate domeniile. Coeziune politică, economică şi teritorială, în vederea reducerii decalajelor între state, coeziune socială, importantă prin prisma celor patru priorităţi ale pieţii interne", a mai spus premierul.

Viorica Dăncilă prezintă, la ora transmiterii ştirii, priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE în cadrul sesiunii plenare de marţi a Parlamentului European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO