Politică

Ce spune PSD despre diferenţa dintre salariile bărbaţilor şi femeilor: Europa ar trebui să ia exemplu de la România

Ce spune PSD despre diferenţa dintre salariile...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

08.03.2019, 17:38 103

PSD a transmis, cu ocazia zilei dedicate femeilor, pe Facebook, că în România a înregistrat cea mai mică diferenţă între salariile bărbaţilor şi femeilor în comparaţie cu celelalte statele membre ale Uniunii Europene şi că Europa ar trebui să ia exemplu de la România.

"Europa trebuie să ia exemplu de la România unde s-a înregistrat cea mai mică diferenţă între salariile bărbaţilor şi femeilor în comparaţie cu celelalte statele membre ale Uniunii: doar 4,5% în România faţă de 16,7% media europeană. Pentru prima dată în istorie, România are o femeie în funcţia de prim-ministru, doamna Viorica Dăncilă. Cu doar patru zile în urmă, domnia sa a semnat „Programul Venus” pentru sprijinirea şi protejarea femeilor care devin victime ale agresiunilor în familie. Este prima iniţiativă serioasă pentru combaterea violenţei domestice şi pentru redarea încrederii şi demnităţii femeilor agresate", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democraţii susţin că prin această politică au fost promovate cele mai multe femei în Parlamentul României şi în administraţia publică locală şi centrală.

Totodată, PSD le urează "tuturor doamnelor şi domnişoarelor" din România „La mulţi ani!”.

Postarea include şi o fotografie cu liderul partidului, Liviu Dragnea, în timp ce oferă flori unor femei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO