Politică

Ce spune liderul PNL Ludovic Orban despre participarea lui Dacian Cioloş la prezidenţiale: Nu cred că va candida

Ce spune liderul PNL Ludovic Orban despre participarea...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

07.01.2019, 22:16 300

Ludovic Orban a declarat, luni la Digi 24, că nu crede că Dacian Cioloş va candida la alegerile prezidenţiale, având în vedere cota de încredere pe care o are în sondaje. Preşedintele PNL a precizat că speră ca fostul premier să îl susţină pe Klaus Iohannis în această competiţie.

„Nu ştiu dacă va candida domnul Cioloş la prezidenţiale. Nu am văzut o declaraţie foarte clară. L-am măsurat pe domnul Cioloş în sondaje. Plecând de la cota de încredere şi intenţia de vot pe care o are părerea mea e că nu va candida, sincer. Eu cred că normal ar fi, ca premier propus de Klaus Iohannis, să sprijine candidatura lui Klaus Iohannis. Aşa ar fi normal şi firesc”, a declarat Ludovic Orban, luni seară la Digi 24.

Întrebat dacă ar fi fost bine ca Dacian Cioloş să intre în PNL, Ludovic Orban a răspuns afirmativ.

„Ar fi fost bine, cu siguranţă. De altfel în mare parte domnul Cioloş a beneficiat de susţinere din partea noastră. Dar a luat o altă decizie. Nu îmi place să comentez, e democraţie, orice om are dreptul de a se înscrie în orice partid politic.După părerea mea, nu cred că a fost foarte utilă pentru perspectiva alegerilor constituirea unui alt partid politic, dar îi respect decizia, e decizia sa”, a conchis liderul PNL.

Orban a mai spus că Dacian Cioloş a avut comentarii negative faţă de PNL, însă nu va exista niciun conflict politic.

”Mi s-a părut o nedreptate faptul că uneori a avut nişte comentarii nu tocmai fair play faţă de PNL. Nu e fair play faţă de un partid care te-a sprijinit să spui lucruri care de multe ori sunt neadevărate. Dar nu vom intra într-un conflict politic. Oricine se opune PSD va fi un potenţial partener pentru noi”, a adăugat preşedintele PNL.

Despre o candidatura la alegerile prezidenţiale din 2019, Dacian Cioloş a afirmat, pe 16 octombrie 2018, la Iaşi, că nu exclude posibilitatea să se înscrie în cursă, însă a dat de înţeles că încă nu a luat o hotărâre. Acesta a adăugat că nu şi-ar dori, printr-o astfel de decizie, să fragmenteze şi mai mult Opoziţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO