Politică

Când vor comunica bazele de date ale instituţiilor pentru scăderea birocraţiei, domnule Iohannis?

Când vor comunica bazele de date ale instituţiilor...
21.11.2014, 17:02 458

Întrebat când vor comunica bazele de date ale instituţiilor în vederea scăderii birocraţiei, Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale, a declarat pentru Ziarul Financiar că această chestiune ţine de organizarea guvernamentală, dar că va lua măsuri pentru ca fiecare cetăţean să primească informaţii eficiente de la orice instituţie publică.

Când vor comunica bazele de date ale instituţiilor pentru scăderea birocraţiei?

”Aceasta este o chestiune care ţine de organizarea guvernamentală, nu de rolul preşedintelui. Eu pot doar să vă spun că îmi doresc ca în ţara mea, indiferent dacă vorbim de un om de afaceri, bugetar, pensionar, să poţi primi informaţii complete şi eficiente de la orice instituţie publică. Nu este normal ca un om să se plimbe prin şapte birouri şi pe la trei adrese diferite ca să rezolve o problemă administrativă măruntă. Această situaţie nu mai ţine de chestiuni tehnice sau politice, ci de respectul faţă de cetăţeni.”

Ce planuri are noul preşedinte al României. Cum a răspuns Klaus Iohannis la cele 20 de întrebări adresate de ZF

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO