Politică

Camera Deputaţilor: Zeci de companii de stat exceptate de la prevederile guvernanţei corporative

Camera Deputaţilor: Zeci de companii de stat exceptate...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

20.12.2017, 13:44 398

Proiectul de lege a fost votat în plenul Camerei Deputaţilor cu 157 de voturi pentru şi 71 de voturi împotriva.

PNL şi USR s-au opus modificării aduse OUG privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, care introduce criterii de performanţă pentru ocuparea funţiilor de conducere.

„PNL a vota împotriva acestui măcel al ordonanţei 109. Practic, aseară târziu comisiile reunite de industrii, economie şi juridică au aprobat să excepteze toate companiile mari de la ordonanţa corporatistă. PSD a spus oficial în comisii că doreşte să îşi asume politic conducerea acestor companii. Asta aţi dorit domnilor, să politizaţi întreaga economie naţională”, a spus deputatul PNL, Virgil Popescu, în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul USR Cristina Prună a afirmat că majoritatea parlamentară a profitat de haosul creat în ultimele zile cu dezbaterea privind legile justiţiei pentru a excepta zeci de companii de stat de la principiile OUG 109.

„Ceea ce aţi votat dumneavoastră astăzi este să creaţi locuri de muncă pentru oamenii dumneavoastră de partid care să căpuşeze în continuare aceste companii de stat” , a spus Cristina Prună.

Proiectul de Lege pentru modificarea art.1 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice a primit, marţi, un raport favorabil din partea a trei comisii parlamentare: Comisia pentru industrii, Comisia economică şi Comisia juridică.

Camera deputaţilor este for decizional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO