Politică

Cabinetul Tariceanu, poza de familie

30.12.2004, 00:00 22



Premierul Calin Popescu-Tariceanu si noii ministri au depus ieri juramantul la Cotroceni, in fata presedintelui Traian Basescu, dupa ce marti seara au primit votul de incredere al Parlamentului.



La ceremonie au participat presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, consilierii sefului statului, reprezentanti ai cultelor religioase, procurorul PNA, Ioan Amarie si procurorul general al Romaniei, Ilie Botos.



Presedintele Traian Basescu le-a spus noilor ministrii ca pana acum au avut in el un prieten, da, odata cu investirea lor la Palatul Victoria, vor avea misiuni diferite. "De astazi eu sunt cel care va urmari cu atentie activitatea Guvernului si sunt cel care va va atentiaona de fiecare data cand veti iesi din programul asumat".



Seful statului a avut o mentiune speciala pentru ministrul justitiei, Monica Macovei, careia i-a multumit pentru ca a acceptat acest post, fara a fi angajata politic.



La randul sau, Calin Popescu-Tariceanu a spus ca justitia isi va recapata independenta, sub guvernul pe care il va conduce, iar economia va deveni puternica.





Ce-si asuma noul guvern in "foaia de parcurs" macroecnomica



Spre deosebire de toate guvernele anterioare, noua echipa de la Palatul Victoria pleaca la drum cu o "foaie de parcurs" macroeconomica asumata in termeni precisi chiar in programul de guvernare publicat in Monitorul Oficial. Aceasta presupune si un dezavantaj: orice devierea de la prognozele asumate va fi foarte usor de "taxat". Guvernul Tariceanu este optimist: prevede scaderea inflatiei pana la 6,5% anul viitor, cu 0,5% mai putin decat ce programase guvernul PSD, si o crestere economica de 6,5%. Produsul intern brut este prevazut sa ajunga la aproape 90 miliarde euro in 2008, iar salariul mediu net sa creasca pana la 244 euro, cu 70% mai mult decat acum. mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO