Politică

Bugetul Secretariatului pentru luptătorii anti-comunişti, modificat pentru a-şi achiziţiona maşini

Bugetul Secretariatului pentru luptătorii...

Autor: Ştefan Pană

12.12.2015, 12:14 80

Astfel, bugetul instituţiei a fost stabilit de Ministerul de Finanţe la 3,1 milioane de lei, însă reprezentanţii Secretariatului s-au plâns că nu au suficienţi bani pentru a cumpăra maşini noi, precum şi o serie de programe informatice necesare desfăşurării activităţii.

Comisiile de buget-finanţe nu au fost de acord cu suplimentarea bugetului, însă au decis să mărească sumele alocate cheltuielilor de capital prin transferuri de la capitolul de bunuri şi servicii din cadrul aceluiaşi buget. Instituţia avea, iniţial, alocată suma de 40.000 de lei pentru astfel de cheltuieli, însă Comisia a decis să transfere alte 104.000 de lei pentru achiziţiile solicitate de Secretariat.

Bugetul total al instituţiei rămâne, astfel, la acelaşi nivel.

Parlamentarii din comisii au mai aprobat, fără amendamente, şi bugetul Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Acesta se ridică la suma de 10,7 milioane de lei.

Comisiile de buget-finanţe au adoptat şi bugetul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, tot fără amendamente, acesta ridicându-se la suma 5,5 milioane de lei, în scădere cu 60% faţă de anul în curs. Parlamentarii au atras atenţia asupra acestei diminuări, însă reprezentantul Consiliului a afirmat că şi discriminarea în România este în scădere, iar bugetul le este suficient.

Un alt buget adoptat sâmbătă a fost cel al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, adoptând un amendament, propus de instituţie, în valoare de un milion de lei. Aceşti bani urmează să fie folosiţi pentru înfiinţarea unui departament video al Agenţiei, care ar trebui să funcţioneze de la începutul anului viitor. Salariul mediu în cadrul acestui departament urmează să fie de aproximativ 4500 de lei. Bugetul total al AGERPRES, aşa cum a fost el propus de către Ministerul de Finanţe, se ridică la suma de 22,1 milioane de lei, în creştere cu 16,5% faţă de anul în curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO