Politică

Bugetul Ministerului Justiţiei, adoptat fără amendamente. MJ: Bugetul evită condamnarea la CEDO

Bugetul Ministerului Justiţiei, adoptat fără...

Autor: Cătălina Mănoiu

05.02.2017, 14:12 66

Secretarul de stat Mariana Moţ a declarat, în şedinţa Comisiilor reunite, că fondurile care revin Ministerului Justiţiei asigură în condiţii normale de funcţionare atât pentru minister, cât pentru unităţile subordonate.

În ceea ce priveşte fondurile alocate pentru penitenciare, Mariana Moţ a susţinut, la solicitarea deputaţilor din opoziţie, că pentru a se evita condamnarea României la CEDO, pe lângă suplimentarea indemnizaţiei de harnă, s-a decis ''să se dea în folosinţă un număr de 526 de noi locuri în penitenciare'', iar ''pe lângă aceastea vor fi modernizate 700 de locuri''.

Comisiile de Buget au respins cele patru amendamente propuse de PNL, cu care ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a fost de acord şi care au fost votate în unanimitate de Comisiile juridice reunite.

Ministerul Finanţelor a susţinut că nu există temei legal pentru a face bugetarea. ''Când vom avea o normă legală vom putea supune la vot o alocare bugetară'', a explicat Viorel Ştefan.

Amendamentele liberalilor vizează suplimentarea sumelor prevăzute la capitolul cheltuieli de personal pentru Ministerul Justiţiei cu 60.000 de lei în vederea finanţării a 500 de posturi din schema de personal a serviciilor de probaţiune, suplimentarea veniturilor destinate bunurilor şi serviciilor cu 36.000 de lei pentru dublarea alocaţiei de hrană, 30.000 de lei pentru realizarea de constructii de noi spaţii de detenţie şi pentru modernizarea celor existente şi suplimentarea cu 20 de milioane de lei a bugetului destinat implementarii sistemului cu brăţări electronice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO