Politică

Bugetul Institutului Cultural Român, suplimentat cu 500.000 de lei pentru "Anul Brâncuşi", după ce solicitaseră 3,8 mil.

Vicepreşedintele ICR care a participat la dezbateri a solicitat sume suplimentare, afirmând că bugetul de 36,6 milioane de lei este insuficient şi, deşi acesta a crescut în ultimii ani, a rămas sub nivelul din 2012, când instituţia beneficiase de aproximativ 40 de milioane de lei. Membrii Comisiei de buget-finanţe s-au opus acestor alocări, întrebând reprezentantul ICR cum are de gând să cheltuiască aceşti bani, dar şi ce proiecte generale ale. Nemulţumiţi de răspunsurile primite, parlamentarii nu au vrut să suplimenteze bugetul.

În urma unor dezbateri îndelungate, Comisia a acceptat o suplimentare de numai 500.000 de lei, bani care vor trebui folosiţi exclusiv pentru evenimente organizate cu ocazia "Anului Brâncuşi". Aceşti bani vor fi luaţi din fondurile pentru bunuri şi servicii ale Ministerului de Finanţe, cu acordul ministrului Anca Dragu. Ea a atras însă atenţia asupra unor deficienţe în funcţionarea instituţiei, care a primit bani în plus în 2015, dar nu a reuşit să îi cheltuiască.

Bugetul ICR a fost aprobat, cu acest amendament, în unanimitate.

De menţionat că, începând de anul viitor, se aplică legea potrivit căreia data de 19 februarie este Ziua Brâncuşi, sărbătoare naţională. Legea promulgată recent de preşedinte a fost iniţiată ca o "reparaţie morală faţă de refuzul şi umilirea" lui Constantin Brâncuşi de către statul român, în timpul regimului comunist.

Etichete: ICR,BUGET,BRÂNCUŞI

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.