Politică

Buget: SRI şi Preşedinţia vor primi mai puţini bani, iar MApN - mai mulţi decât în proiectul iniţial

Buget: SRI şi Preşedinţia vor primi mai puţini bani,...

Autor: Dan Straut

27.01.2017, 17:29 100

În proiectul anterior, publicat pe 23 ianuarie, SRI avea alocat un buget de 1,88 miliarde de lei, dar în proiectul actual acest buget a scăzut la 1,70 miliarde de lei.

Administraţia Prezidenţială, de asemenea, are un buget redus de la 46,3 milioane de lei în forma iniţială la 41 de milioane de lei în forma actuală.

Ministerul Apărării, în schimb, a primit 16,3 miliarde de lei prin noua formă a proiectului de buget, faţă de 11,02 miliarde de lei în vechea formă.

Bugetul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) nu a fost modificat, rămânând la 247,06 milioane de lei.

Noul proiect de buget este discutat vineri în şedinţa de Guvern, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut refacerea bugetetelor unor ministere pentru că nu erau în concordanţă cu programul de guvernare al partidului.

Dragnea a dat asigurări că Ministerul Apărării va primi 2% din PIB, aşa cum România s-a angajat în cadrul NATO. „În rest toate au bugete mai mici (...) Şi la Administraţia Prezidenţială, şi la SRI este mai mic, pentru ca se poate funcţiona”, a explicat preşedintele PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO