Politică

Botiş: Dacă până în 21 ianuarie nu va fi o variantă finală a Codului Muncii, MMFPS va asuma un cod

Autor: Mediafax

07.01.2011, 14:04 19

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, într-oconferinţă de presă, că în situaţia în care ministerul nu va ajungela un acord cu patronatele şi sindicatele astfel ca până în 21ianuarie să existe o variantă finală a Codului Muncii, MMFPS îşi vaasuma un cod şi îl va prezenta în Guvern, informează Mediafax Business.

"Până în data de 21 ianuarie, Codul Muncii este postat pesite-ul Ministerului Muncii şi este în consultare. În acelaşi timp,avem o comisie tripartită formată din reprezentanţii sindicatelor,ai patronatelor şi ai Guvernului. Această comisie are chiar astăzi(vineri - n.r.) o întâlnire, de la ora 10.00. Am avut o convenţieca, în fiecare zi, începând cu ora 10.00, echipele tehnice să seîntrunească şi să discute pe marginea Codului Muncii", a spus IoanBotiş.

Ministrul a adăugat că noul Cod al Muncii face o reformă în treidomenii importante: angajarea, concedierea şi agenţii de ocuparetemporară. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO