Politică

Bogdan Drăgoi şi Cristian Diaconescu, numiţi consilieri prezidenţiali

Bogdan Drăgoi şi Cristian Diaconescu, numiţi consilieri prezidenţiali
10.05.2012, 00:04 690

Foştii miniştri Bogdan Drăgoi şi Cristian Diaconescu au fost numiţi ieri în posturi de consilieri prezidenţiali. Administraţia prezidenţială nu precizează ce departamente vor coordona Drăgoi şi Diaconescu.

Bogdan Drăgoi a fost ministru al finanţelor publice în Cabinetul Ungureanu.

În vârstă de 31 de ani, Bogdan Drăgoi a absolvit în 2002 Relaţii Internaţionale şi Economie la Universitatea Tufts-Fletcher din Boston, în SUA.

Tatăl său este generalul în rezervă Dan Drăgoi, considerat un apropiat al fostului ministru al apărării de la începutul anilor '90, Victor Stănculescu. Dan Drăgoi a devenit în anii '90 om de afaceri, fiind reprezentant în România al firmei Balli, iar după anul 2000 s-a apropiat de grupul de afaceri din jurul lui Adriean Videanu.

La Ministerul Finanţelor a coordonat Trezoreria şi emiterea de obligaţiuni, însă a fost numit şi în consiliile de administraţie ale CEC, Băncii Europene de Investiţii, Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, precum şi ca preşedinte al Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări al Eximbank.

El a câştigat aproape 200.000 de euro în 2011.

Cristian Diaconescu, fost membru PSD, a revenit în ianuarie în Guvernul condus de Emil Boc, de această dată sub sigla UNPR, însă tot la conducerea Ministerului Afacerilor Externe. Diaconescu a fost numit ministru de externe după demiterea lui Teodor Baconschi şi a deţinut portofoliul şi în Cabinetul Ungureanu.

Cristian Diaconescu este născut în 2 iulie 1959. A absolvit, în 1983, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, iar până în 1989 a fost judecător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO