Politică

Bogdan Chiriţoiu: ”Furtul” de angajaţi de la concurenţă nu este practică neloială; iobăgia s-a abolit

Bogdan Chiriţoiu: ”Furtul” de angajaţi de la...

Autor: Cristina Cuncea

03.10.2013, 13:45 1171

"Sunt o serie de fapte excesiv reglementatre. Se consideră că sunt contravenţii (,,,) de exemplu faptul că un concurent angajează, "fură" în ghilimele, un angajat. Reglementările în vigoare (...) spun că în acest caz se face concurenţă neloială. De când iobăgia a fost abolită în secolul XIX, oamenii pot alege unde să lucreze. Sunt oameni care pleacă de la o casă de avocatură şi-şi fac propriul cabinet, iar unii clienţi pleacă cu ei. Domne', eu vreau să vorbesc cu Popescu. Îmi place Popescu. Mi se pare normal. Nu văd nimic anticoncurenţial în asta”, a spus Chiriţoiu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Competition.

Chiriţoiu a arătat că proiectul de lege a fost discutat deja cu mediul de afaceri, astfel încât actul normativ să fie cât mai clară, şi cât se poate de liberală.

"Prin acest act normativ vrem să eliminăm suprapunerile de reglementare şi să lăsăm piaţa cât mai liberală. Mediul de afaceri s-ar putea să reacţioneze, uneori este mai intervenţionist decât noi", a spus Chiriţoiu.

Atribuţiile legate de concurenţa neloială au fost trecute, în 2011, o dată cu adoptarea modificării Legii Concurenţei, de la Ministerul Finanţelor Publice la Consiliul Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO